Vi frys int

Fryser du inte? Rolf stack ut huvudet ur traktorhuven med skeptisk blick på min stickade islandskofta. Det var -12 grader på morgonen, Tage och Tekla bar sina jackor med stolthet.

Detta fick mig naturligtvis att utbrista i en lovsång till ullens företräden i kyla. Tage och Tekla har det gott i sina jackor som de älskar. Tekla är stilig som en liten renässansprinsessa i sin mantel, vacker, stolt och beredd att omedelbart röja uppstudsiga fiender ur vägen.

Rolf är Tages idol vid sidan av ett par hundra andra idoler som Tage också har. Det finns inte en chans att Rolf kan passera Tage utan att hälsa.

Även Tekla fick en vänlig blick. Den söta lilla nosen började sin morgon med att vällustigt smaska i sig kattskit under kastanjen. Att jag stod precis bredvid och bannade henne verkade närmast förstärka smakupplevelsen.

Vi pratade om att ta ned skog. Tydligen är det all time high på virkespriserna just nu, men allt går till flis till värmeverken vilket gör att det är svårt att få tag på ved för eldning. Tur att vi har ett eget lager på gården.

Jag borde själv såga ned skog, i alla fall de döda askarna som har dött i askskottsjukan och har ramlat huller om buller i Älgarnas Trädgård.

Just som man trodde att våren kanske var på väg lite grand kom snön och kylan tillbaka. Säga vad man vill, få saker slår en promenad i skogen med nysnö, vindstilla och solsken. Det skulle möjligen vara en kvällspromenad under en stjärnklar vinterhimmel.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Djur, Hundar, Livet på landet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s