Den perfekta knappen!

Nu har min kofta i Rowan Bamboo Tape fastnat på bild. Jag hittade (som vanligt) den perfekta knappen hos Irmas Hus på Kalendegatan i Malmö. Irmas Hus har ett stort sortiment av snygga knappar och jag börjar alltid mitt knapp-sökande där.

Jag har bloggat om den här koftan och det här garnet tidigare. Kan bara beklaga att detta härliga (men tyvärr dyra) bambu-garn inte längre finns i Rowans sortiment. Jag fyndade flera olika färger hos en engelsk postorderfirma. Deras lager är slut nu men jag har sett att det finns några färger kvar hos olika eBay-försäljare så det kan fortfarande vara idé att leta efter det.

Bambu-garn har en tendens att töja sig på längden, särskilt om man stickar för löst. Jag stickade lite fastare än vad mönstret angav, och kanterna stickade jag på ett halvt nummer mindre stickor. Jag ogillar långa, sladdriga knäppkanter – tycker att det ger ett slarvigt intryck. På bilden ser kanterna lite för korta ut, men när jag tar på koftan är de perfekta!

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Garn, Stickning och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s