Pannacotta utan laktos

Det går att göra pannacotta utan laktos, det är också löjligt enkelt om man använder gelesocker och det blir supergott om man använder riktig vanilj. I det här receptet använder jag 2,5 dl sojagrädde, proportionen är 25 % gelesocker vilket blir 0,625 del ≈ 4 msk.

2,5 dl sojagrädde
1 krm vaniljpulver (eller använd vaniljsocker)
4 msk gelesocker

  1. Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull, koka i 30 sekunder, häll upp i glas, ställ in i kylen, fortsätt med resten av middagen
  2. Servera med färsk frukt, sylt, eventuellt en fruktgelé som hälls över den stelnade grädden, dekorera med citronmeliss om du har hemma

Ska man hitta på en god och festlig efterrätt till många och man dessutom vill slippa jobba halvt ihjäl sig är detta en smash-hit.

Detta inlägg publicerades i Efterrätter, Recept och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s