Spinaci alla Romana (spenat på romerskt vis)

Spenat är en italiensk favoritgrönsak på vintrarna. Den godaste vi har ätit var hos gubbarna på Via Due Serpenti som leder ned till Colosseum. Den här varianten är enkel och otroligt god.

4 msk olivolja
1 vitlök skuren i tunna skivor
400 g bladspenat (använder du färsk så skölj mycket noga och ångkoka i max en minut)
1/2 dl russin uppblötta i varmt vatten
saften av 1/2 citron

  1. Börja med att blötlägga russinen
  2. Värm vitlök och olivolja i en kastrull
  3. Lägg i spenat, tina eller värm
  4. Lägg i russinen
  5. Salta, peppra, häll över citronsaften precis innan servering

Magin i den här rätten är balansen mellan de söta russinen och citronsaften som harmonierar så behagligt med spenaten.

Detta inlägg publicerades i Recept, Smårätter och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s