Vinter

Vintern har alltid funnits som framgår av Brueghels målning från 1600-talet. Mer eller mindre hård. Vi har nog inte träffat en människa de senaste dagarna som inte har klagat på veckans förskräckliga blåsande. Vinden letar sig in överallt, in igenom alla kläder, fjällfararjackor och islandströjor till trots.

På Sissas äng har vattenpölarna frusit till is. Tage älskar att åka skridskor på blankisen, han sniffar och nosar på de gyllene löven som han ser under sig.

Idag när vi skulle åka iväg vägrade Muffin att lämna sin gamla sovplats på jordvärmepannan. Man orkar bara diskutera så mycket med en katt så hon fick stanna där hon var.

När vi kom tillbaka på kvällen hade snön fykt över allén. Det enda som syntes var spåren efter en katt som varit halvvägs uppe från gården och sedan vänt. Inne på gårdsplanen syntes spåren från en katt som varit framme och nosat vid dörren. Det var svårt att inte bli rörd.

Så kom hon, blev insläppt och var mycket lättad över att vara inne igen. Såväl vi som hundarna var också mycket glada att komma tillbaka på kvällen.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s