Peperonata

Jag upphör aldrig att förundras över det italienska kökets möjligheter att ständigt variera sig, alltid med ett fåtal grundingredienser. Denna sicilianska rätt bygger på ”man tager vad man haver”-filosofin. I detta fall olivolja, vitlök, paprika och tomater. Som vanligt har jag gjort min egen tolkning.

Rikligt med olivolja, minst 4 msk
1-2 lökar
1-3 vitlöksklyftor
3 paprikor, gärna i olika färger
3-4 mogna tomater
1 krm rörsocker
1 tsk (eller msk) tomatpuré
2 tsk balsamvinäger

  1. Låt den grovt skurna löken puttra i olivoljan på medelhög värme tillsammans med vitlöken
  2. Lägg i de grovt skurna paprikorna, därefter tomaterna
  3. Låt puttra tills tomaterna börja vattna sig, tillsätt rörsocker och tomatpuré
  4. Puttra på en kvart eller så
  5. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger

Du kommer att bli förvånad över hur något så enkelt är så gott. Ännu en av dessa sötsura rätter som är så populära jorden runt.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Recept, Smårätter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s