Quorn alla Diavolo

Den här rätten är inspirerad av ett toscanskt recept. Passar bra att servera som secondo piatti tillsammans med en grönsaksrätt, t.ex. Peperonata.

4 skivor tunt skuren ekologisk citron
2 vitlöksklyftor
4 quorn-filéer
2 piri-piri (max 4)
salviablad skurna i tunna strimlor eller torkad salvia
olivolja

  1. Lägg ett lagom stort stycke aluminiumfolie i botten på ett ugnsfast fat, det ska gå att täcka över quornfiléerna
  2. Skrubba citronen i varmt vatten (extra noga om den inte är ekologisk), skär den i skivor, lägg den i botten på aluminiumfolie
  3. Lägg halverade vitlöksklyftor ovanpå citronen, därefter quornfiléerna, strö över piri-piri och salvia och ringla över olivolja, salta eventuellt lite grand
  4. Vik över aluminumfolien och in med det i ugnen på 225 grader i en 20 minuter

Den här rätten blir underbart fräsch av kombinationen citron, vitlök och salvia och med ett litet diaboliskt sting av piri-pirin.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Huvudrätt, Recept och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s