Cacciatore Vegetariana – italiensk grönsaksgryta

Jag har gjort en vegetarisk variant baserad på de vanligaste ingredienserna som brukar ingå i en cacciatore. Rätten lagas i ugn och behöver minst en timme på sig. Slow Food.

olivolja
timjan, rosmarin, 1 lagerblad
8 potatisar skurna i klyftor
2 morötter, skurna i grova bitar
10 hela små lökar
3 vitlöksklyftor
2-300 g blandade oliver
ev. kapris (själv hoppar jag detta)
2 dl torrt, vitt vin
500 g krossade tomater, eller ännu hellre färska
ev. 4-6 qournfiléer

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Häll rikligt med olivolja i ett ugnsfast fat, blanda i kryddorna
  3. Skär rotsakerna först, blanda ned dem i olivoljan, salta och låt dem svettas lite
  4. Blanda ned lök, vitlök, oliver, kapris, blanda runt
  5. Häll i vin, sedan de krossade tomaterna
  6. Kör i ugn i minst en timme
  7. Om du använder qourn, blanda ned dem och låt dem koka med i tjugo minuter på slutet

Italienska smaker i en underbar symfoni. Passar bra som secondo piatti.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Huvudrätt, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s