Risotto på matvete och cannellinibönor

Jag behövde en lättare primo piatti än en risotto, pasta eller soppa, så då satte jag ihop denna underbart goda variant.

olivolja, c:a 4 msk
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk cannellinibönor
timjan
1-2 dl torrt, vitt vin
1 burk matvete (eller koka 2 dl enligt instruktionerna på paketet)

  1. Fräs lök, vitlök och timjan i olivoljan på medelhög värme
  2. Lägg i bönorna, puttra ett par minuter
  3. Häll i vinet, låt det koka på ett tag, blanda sedan ned matvetet
  4. Salta, peppra

Rätten ser fruktansvärt beige ut och behöver serveras tillsammans med något med syra. Ångkokt broccoli med citronolivolja, grönsaker marinerade i en vinägrett på vitvinsvinäger el.dyl. Montera (lägg upp) den på stora tallrikar med grönsaker runt omkring, riv över parmesan. Osten kan eventuellt blandas ned i rätten.

Detta inlägg publicerades i Förrätter, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s