När en liten katt ska ut och gå

När vi skulle gå ut med hundarna i morse hittade vi Tottafaren i vänligt samspråk med Moses på Ängen Poängen. När vi gick fram för att hälsa dök även Muffin upp. Då och där måste hon ha bestämt sig för att gå med oss.

Hon följde med oss över Poängen och rusade sedan upp på Stora Ängen med glada tigerskutt. Hon har tidigare gått med oss runt ängarna men aldrig när vi har haft hundarna med oss. Vi bestämde oss för att gena in i skogen. Muffin efter och så promenerade vi alla tillsammans bort till Kullen, ned till Sissas äng, tog en runda där innan vi vände tillbaka.

Det var ingen jättepromenad men nog var det en 3 km, hela vägen var hon med, trogen som en liten hund, aldrig längre bort än 10 meter ifrån oss. Det är en märklig och ofta rörande katt.

På tal om djur som vi har ett kluvet förhållande till (Tottafaren) så är även en annan nygammal bekantskap tillbaka. Ulrike. Ulrike är älgkon utan distans. Igår kväll mötte jag och hundarna henne i skogen. Som vanligt stod hon och glodde. Tekla krummade ihop med svansen rätt upp. De där damerna vare sig fruktar eller älskar varandra. Ulrike har dock ett visst övertag med sina modiga 500 kilo till kropp.

Tage och jag röstade för att vända på klacken och då fick det bli så även för Tekla. Jag får nog säga att jag hellre har sällskap av Muffin än av Ulrike på hundpromenader.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter, Vilda djur och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s