Pomodori Arrosto – Ugnsrostade tomater

Om man verkligen vill locka fram smaken hos tomater ska man rosta dem långsamt i ugnen på låg värme. Denna enkla rätt kvalar med råge in som Slow Food eftersom man bör använda minst 3 timmar på att laga den. Även den mest grådaskiga vintertomat kan få ett nytt liv genom denna behandling.

Gör så här:

  1. Skär tomater (vanliga eller körsbärs) i halvor, lägg dem i en ugnsfast form, salta, peppra, strö på en nypa muscovadosocker, ringla över olivolja och låt dem svettas i ugnen i 125 grader i 3-4 timmar

Ät och njut! Passar som antipasto eller tillbehör till en primo eller secondo piatti. Det går inte med ord att beskriva den ljuvliga känslan när dessa tomater passerar tungan på väg ned i magen.

Om du tycker att detta låter lika gott som det smakar i verkligheten ska du också fundera på att laga auberginer långsamt i ugnen, det blir otroligt ljuvligt goda. Långsamt ugnsstekt aubergine.

Lämna en kommentar