Jam-session

Tottafaren sitter i gräset

De läsare som följer vår blogg regelbundet är bekanta med det femte hjulet under kattvagnen, strykarkatten Tottafaren som av och till bor i vårt pannrum och som lite för ofta skiter i vårt stall för att han ska vara så där riktigt populär.

Nu är det mars, en aktiv tid för hankatter. Våra honkatter är kastrerade, så här har han inget att hämta. Istället använder han gården som basen för sina expeditioner. Enligt hans egen uppfattning börjar en dag klockan sex, då ställer han sig utanför dörren och jamar efter mat i den mån han har kvar något av sin röst efter nattens strider och kurtis. Tage och Tekla fryner på nosen när de ska passera honom ut på sin morgonrunda.

Vid lunch är det åter dags att ge upp det där skrällande lätet som mest påminner om en vinkelslip som möter armerad betong. Först kunde jag inte begripa vad det var som fick honom att jama efter mat mitt på dagen, det är en ny ovana. Sen förstod jag att han har räknat ut att han behöver ett extra skrovmål om han ska orka vara ute och slåss och kurtisera honkatter på eftermiddagen och natten.

Jag framhärdar i att mat serveras till de katter som är hemma morgon och kväll och däremellan sköter man själv sin lunch och sina mellanmål. Han blänger surt på mig, går till synes upp i rök och materialiserar sig åter nästa morgon med sin luggslitna päls, sin zoologiska trädgård av muterade livsformer som bor i nämnda och sagda päls och med det förskräckliga lätet.

Detta inlägg publicerades i Katter och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s