Återseenden

Den senaste veckan har tranorna sträckt över vårt hus så gott som oavbrutet. Ibland har vi stått i trädgården på kvällarna och hört dom passera i skymningen, och det är nästan magiskt. Häromdagen kom hundarna och jag gående genom skogen just som en flock lyfte efter att ha övernattat nere på Sissas ängar. De flög mycket lågt över oss och Tekla och Tage tittade med stora ögon – först på tranorna och sedan på mej. Det syntes att på hundarna att de tyckte det var häftigt med de stora fåglarna (Tekla har vid ett tillfälle försökt jaga iväg en flock på ungefär tusen tranor i Ottenby på Ölands södra udde. Det var inte någon av hennes bättre idéer…).

Igår kom en annan mycket kär sommargäst tillbaka. Vi har haft besök av samme sädesärlehane flera år i rad och nu är han här igen. Det märks tydligt att han är bekant med både platsen och oss. Han har börjat bygga på exakt samma ställe som tidigare år, och han vet av erfarenhet att han inte behöver akta sej för hundarna när han spankulerar omkring på gräsmattan. I fjol fick han vänta länge innan honan dök upp, vi får se hur det blir i år.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Livet på landet, Vilda djur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s