Katt på kall logdörr

Hur den här katten kan hålla sig kvar ovanpå logdörren är ett mysterium. Katten ifråga är Isa och mysteriet utgörs av Isas runda mage som gravitationen borde dra ned på marken. Isas magomfång är resultatet av att bara äta och inte röra sig på en hel vinter. Eftersom Tage och Tekla står nedanför och spanar intresserat bidrog det kanske till motivationen att hålla sig kvar.

Hundarnas relation till katterna blir bara bättre och bättre. Igår hittade jag Tage och Viggo sovande tillsammans i vår säng. Tage har tränat och har på egen hand uppfostrat Viggo hur man undgås med hundar. Nu går det bra.

Muffin har börjat ta för vana att följa med på antingen morgon- eller eftermiddagspromenad. Först hälsar hon mycket artigt på hundarna. De har nu lärt sig att katter hälsar genom att nospussas. Sedan vänder hon baken till så att de ska få lukta och kolla upp att Katt Muffins identitet är den rätta. Sedan kan vi börja promenera tillsammans. När vi går över öppna fält tar Muffin skydd bredvid Tage, fall i fall en glada skulle komma flygande.

Det måste se kul ut när vi kommer. Först den minsta hunden med sträckt koppel, utom när hon äter praliner som rådjuren lämnat. Sen kommer en lite större hund lufsande makligt. Sedan hänger en människa och släpar i den lilla hundens koppel. Sist kommer en liten katt tassande för allt vad de små benen mäktar med.

Det är skönt att flockens relationer har utvecklat sig så väl.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s