Snö i maj

Vi ligger lite efter med vårt bloggande och för att komma ifatt börjar vi med veckans märkligaste händelse. Jag var i Lund i tisdags, Anna låg hemma med feber, ringde mig och berättade att det snöade. Först trodde jag att febertemperaturen kanske blivit lite väl hög och ganska snabbt förstod jag att hon inte skojade med mig. Bildbevis ovan.

Det blev till att rota fram jaktröjan, den högst älskade islandskoftan och favorithalsduken när jag kom hem. Man glömmer hur otroligt skönt det är med ull när det är kallt och fuktigt.

I ett obetänksamt ögonblick har jag lovat att slänga jaktröjan, det mjuka garnet håller inte för daglig användning. Ärmarna och halslinningen är ganska fransiga och den har ett flertal hål. Jag utbad mig att få fotografera den innan den åker i soporna. Lyckligtvis har jag inte förbundit mig till ett visst datum när detta ska ske.

Vintern vill inte riktigt släppa greppet. I morse skrapade jag is på bilrutan. Det var dock inte värre än att solen värmde gott när jag, Tage och Tekla åt lunch på innergården.

Nu är flyttandet nästan klart (jag ska dammsuga och torka av golv) och livet kan börja på riktigt.

Bäst av allt är att sedan i måndags bor vi på gården ”på riktigt”, nu har vi äntligen mantalsskrivit oss här. Annes Hus blev snabbt hemma för oss, nu även i myndigheternas ögon.

Snö eller inte, det här är vår plats på jorden.

Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s