Drakamöllan: Tages paradis

Tage stannade upp, lyfte nosen och det syntes hur han njöt. Hade han kunnat sucka av vällust hade han gjort det. Drakamöllans hedlandskap tycks väcka någon urinstinkt i hans springer spanielgener, minnet av hur generationer före honom stormat fram överlyckliga med tungan hängande ut över skotska, walesiska och engelska hedar.

Aldrig är han lyckligare än när vi går i Drakamöllans naturreservat. Jag håller med honom, vackrare platser får man leta efter på Österlen. När man ser honom stå stilla och bara njuta av landskapet kan jag tänka på det märkliga att varelser med ett sådant känsloliv ska behöva finna sig i diverse flockledarexcerande.

Syftet med morgonens expedition var att Anna skulle försöka höra sommargyllingen. Vi hann inte mer än komma till parkeringen förrän vi stötte på ett gäng grönklädda gubbar med kikare och där satt den någonstans i ett träd och drillade sina överjordiskt vackra toner.

Tekla har haft det lite tungt på promenaderna ett tag, vi har inte kunnat räkna ut om det berott på ömma tassar eller om hennes hjärta och lungor tar extra stryk i värmen. Idag for hon som skjuten ur en kanon fram över backarna och hedarna, minst lika lycklig som Tage. Jag bar henne över en färist som är lite besvärlig, sedan skulle hon bli buren över samtliga. Det är märkligt hur snabbt det går att lära sig vissa saker.

Paradis plägar ha sina ormar och på Drakamöllan heter de islandshästar, i alla fall om man är hundägare. Vi blev en gång omringade av hästar som uppträdde aggressivt mot hundarna.

Det löste sig genom att vi motade bort dem. Man puffar till dem på bröstkorgen och får dem att backa, när en vänder sig gäller det att rappa till den över bakdelen så att den börjar springa, då följer övriga med. Nuförtiden ser vi till att undvika dem, har aldrig haft problem igen och uppmanar hundägare till vaksamhet.

Vi är lyckligt lottade som bor så nära en så vacker plats.

Tips om hur man sköter en hjärtsjuk hund hittar du här.
Detta inlägg publicerades i Österlens bästa, Hundar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s