Rabarberkompott med kardemumma

Det finns smaker som gifter sig och man förstår varför, som vitlök och olivolja som använts i matlagning tillsammans i flera tusen år. Men att rabarber och kardemumma kan bli så här ljuvligt är svårt att förstå och lätt att acceptera när man äter denna goda kompott med vaniljglass.

300 g rabarber skuren i lagom bitar (gärna nyplockad från egen trädgård som på bilden)
1/2 dl vatten
1 dl socker (eller mer)
2 krm kardemummakärnor

  1. Blanda alla ingredienser utom kardemumma i en kastrull och koka på svag värme i 15 minuter
  2. Stöt kardemumman i en mortel och blanda i kompotten, låt svalna
  3. Servera med t.ex. vaniljglass

Detta recept kommer från boken Grön i köket, vilken tyvärr inte finns till försäljning längre. Där görs kompotten som en marmelad med halva mängden rabarber och socker och serveras med Pannacotta.

Använd riktigt bra kardemummakärnor från Guetamala t.ex. från SpiceTree så blir denna rätt ännu godare.

Du kan köpa kryddor, till exempel kardemummakärnor av riktigt hög kvalitet i vår webbutik www.anneshus.se
Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Efterrätter, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s