Herr Viggos känsla för gräs

Jag satt och arbetade vid datorn när jag hörde en dörr stå och slå. Det visade sig vara ytterdörren som stod öppen. Gulp! Var kunde Viggo (vår Maine Coon-kattunge) hålla hus?

En snabb titt ut genom dörren visade ett ludet djur med pigga ögon och lodjursöron borta vid vedbodsdörren. Efter hans kastrering är det nu dags för utomhusvistelse och frihet under ansvar, fast första gången skulle helst ske under kontrollerade former. Viggo är en smart liten katt och insåg att han var på väg att fångas in så han smet iväg som ett kvicksilver runt hörnet.

Som tur är, är det mycket vatten i bäcken just nu, så jag slog mig i backen på att det var där han var. På med tröja, den för män på landet obligatoriska kepsen och kängor. Jag hann inte mer än öppna dörren så stod han och väntade. Borta bra men hemma bäst tydligen.

Nu dröjde det ungefär en timme och så var dörren öppen igen. Den här gången krävde det lite mer list och kattgodis för att fånga in den där vandrande Davy Crocket-mössan.

Jag har ryckt i dörren både från in och utsidan. Det går inte att öppna den genom att puffa eller slå på den. Enda möjligheten är att det där djuret har ställt sig på baktassarna och dragit i handtaget så att dörren öppnades. Vi har tidigare upptäckt att han har räknat ut hur man öppnar en fönsterhasp om man har ett fönster på vädring. Lägg där till att Anna har lyckats lära honom att sitta på kommando (prova det med din katt därhemma).

Det är en smart liten rackare och som alltid används intelligens för de egna syftena. Från och med nu stängs både ytterdörr och innerdörr.

Detta inlägg publicerades i Katter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s