Duschar du honom?

Duschar du honom? Frågan var retorisk.

På vår gård finns det ett radarpar som tar hand om de tyngsta och smutsigaste jobben i trädgården. De är två kompisar som heter Digger (Tage) och Mate (Jens). Radarparet har legat i vinterdvalan, men nu när försommaren är här är det åter dags för dessa trogna kamrater att ge sig på jorden.

Bredvid vinbärsbuskarna fanns en stor hög jord och stenar som flockledaren har bestämt är en bra plats för att odla bönor och zucchini. Digger som har en utmärkt känsla för vilka jobb som passar en springer spaniel la sig ned och viftade på svansen medan Mate fick gräva bort stenar.

När väl stenarna var borta kunde jordhögen börja grävas bort. Det är då Diggers talanger som jordfräs kommer till sin rätt. Om Mate gräver upp grästuvor och skyfflar bort jord kan Digger följa efter och fräsa upp jorden under entusiastiska gnyn och skall.

Förutom en uppluckrad jordplätt blir resultatet mycket smutsiga tassar och arbetskläder. Det är då flockledaren ställer retoriska frågor om vem som duschar vem.

En tur ned i den gyttjiga bäcken kvalade inte in som ett fullgott bad.

Som tur är tycker Digger och Mate om att duscha tillsammans och idag behövdes inte den produkt som heter Dirty Dogs vilken är reserverad för högtidsstunder när hälften av radarparet har rullat sig i uggleskit.

Detta inlägg publicerades i Hundar, Trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s