Grävling, var döljer du dig för mig?

Man märker att man har blivit lantis på ett par olika sätt.

För det första när man tycker att man klär upp sig när man sätter på sig jeans och skjorta.

För det andra att man börjat intressera sig mer för vad olika djur har för sig istället för vad olika tjänstemän på kontoret har haft för sig. Skillnaden är ibland inte så stor.

Igår på kvällspromenaden fick vi se en grävling knata över vägen. På de fem år vi har haft gården har jag bara sett grävling en gång tidigare. Vi tror att det bor en ute i kanten av Grodträsket men jag har bara sett den en gång. Tage tappade hakan när han fick se detta djur, Tekla ville ta den i upptuktelse. En nästan lika dålig idé som att sätta älgkor på plats.

Allt vårt ris på hygget har samlats ihop och bildar nu två enorma högar längs vägkanten. Vi har därför hopp om att det ska börja grönska där redan i sommar.

Djur har olika saker för sig. Katt Muffins förmåga att glömma bort sig själv i skogen är oöverträffad. Jag och Anna gick en tur i skogen utan hundar igår. Muffin knatade med, det var mycket trevligt att ha henne som sällskap ända tills hon började med sina vanliga konster. Nämligen att stanna upp och sluta gå med och vilja bli buren. Friska katter kan inte curlas hur mycket som helst och till slut fortsatte vi utan henne.

Det började regna på kvällen och vi tyckte det var lite konstigt att hon inte kom hem. Det kändes inte bra att hon lämnade oss på den plats jag såg räv häromveckan. Nåväl, på morgonens hundpromenad hittade jag, Tage och Tekla henne där hon avvek igår. Sedvanligt pusskalas mellan hundar och katt bröt ut. Svälten tycktes ha hållits stången under natten om fick döma av den hög med döda skogsmöss som låg vid ingången till Sissas äng.

Humöret var på topp och hon följde med oss till Kullen för att njuta av försommarens skönhet och fågelsång i bokskogens lövsal.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter, Vilda djur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Grävling, var döljer du dig för mig?

  1. Håller fullständigt med. Det är mycket mer intressant med djur (vilda och tama) är några tjänstemän. Vi trivs nog bäst bland våra blommor. Någon korkek har vi inte utan vi får sitta antingen under en stenek eller ett olivträd.

    Någon grävling har vi inte sett här hos oss men väl några gigantiska vildsvin. Och en och annan Porco Preto (tamgris) på rymmen. Tur att ni inte har skorpioner för det är nog inte bra idé för Tekla att försöka sätta dem på plats.
    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s