Spaghetti con limone e rucola – Spaghetti med citron, rucola, chili, vitlök

Ett recept på en fräsch pasta med frisk smak av citron och lite sting av chili och den peppriga rucolan. Snabblagad och otroligt god.

1 dl god olivolja
rivet skal av 1/2 citron
saften av 1/2 citron
1 chili, t.ex. spansk peppar, skuren i fina bitar
2 vitlöksklyftor, pressade
rucola
500 g spaghetti
parmesan

  1. Blanda olivolja, citronskal, citronsaft, vitlök och chili i en stor salladsskål
  2. Koka spagettin enligt instruktionerna
  3. Skölj rucolan, låt den ligga i blöt om den har blivit ledsen, klipp den i mindre bitar
  4. När spaghettin är färdigkokt, blanda alla ingredienser i salladsskålen, spaghettin först, rucolan sen
  5. Riv eventuellt över parmesan

Den här pastan passar utmärkt som en lättare primo piatti eller som ensamrätt. Originalet till receptet kommer från boken Veggomat som tyvärr inte går att köpa längre. I originalreceptet används inte citronsaft, men istället chiliolja för att få lite mer sting, man kan också lägga till en extra chilifrukt. På nätet hittade jag ett italienskt recept utan chili men med 2 citroner istället.

I en inredningstidning hittade jag ett recept av Jamie Oliver. Han hade bytt ut rucolan mot färsk spenat och hade dessutom ströbröd i.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Pasta, Recept och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s