Tages tal till folket

Kära beundrare i bloggosfären!

Så här på den svenska nationaldagen är det några saker jag vill klara ut. På den senaste tiden har det florerat så många rykten och påståenden att vi Tage finner det påkallat att reda ut alla missförstånd.

För det första har vi det här med Annas inneskor. Det är visserligen sant att de återfanns i en snöhög i februari, men det finns ingen som helst koppling till vår person bara för att vi brukar bära ut inneskor. Eftersom vintern nu är över föreslår jag att vi vänder blad och istället njuter av det fantastiskt vackra junivädret.

Dito med Jens snickarhandskar. Jens är en person med många goda egenskaper, inte så gott minne och en livlig fantasi. Om vi Tage inte hittat hans handskar och burit dem till honom hade han aldrig hittat dem igen.

På tal om Jens, så går han runt och hävdar att jag stulit ett bröd från diskbänken. Det enda vi Tage har att säga är; Instinkt. Ser man ett par justa brön, då tar de djuriska drifterna över. Dessutom vill vi med bestämdhet hävda att det inte kan existera några bilder av en sådan händelse. Därför föreslår vi att vi vänder blad med denna incident.

Så har vi det här med kaffeflickor. Det beror på hur man definierar kaffeflicka. Anna dricker kaffe både på morgonarna och på eftermiddagarna, och ja, hmm, vi brukar vila vår person vid hennes fötter, så i så fall då har vi väl umgåtts med kaffeflickor. Om det är ett brott att mysa med en kaffeflicka, ja då är vi väl en brottsling.

Vidare till frågan om vi Tage umgåtts med löptikar i Botaniska trädgården. För det första beror det ju på hur man definierar en Botanisk trädgård och hur man definierar en löptik. Men visst, lilla Selma är allt en riktig läckerbit och vi kan inte kommentera lösryckta påståenden om att vi följt efter henne, vilt flåsande och  med tungan hängande utanför munnen. Botaniska trädgården i Lund är ju en offentlig plats med tillträde för allmänhet, så kan man inte så noga veta vilka jyckar som släpps in där och vad de har för sig.

För er som hänger med i media har säkert läst intervjun med Anita Krantzkulle, ordförande i Integritetslösas förbund där hon hävdar att alla rykten som förs fram om vår person är snudd på ärekränkning. Så sant som det är sagt.

Nä, nu förslår vi att vi alla letar upp en matskål fylld med knapriga kulor och sedan uppsöker en skön sovplats och riktigt njuter av den svenska nationaldagen.

För Sverige i tiden!

Er egen hundhet

Tage Gabriël Gyllenpeltz

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tages tal till folket

 1. Käre kung Tage!
  Om vi vore på plats så skulle vi knäböja framför din tronkorg. I denna position skulle vi framföra vår kärlek och vördnad. Men tänk på hur det gick för IMF-schäfern. Det är farligt att ha tungan hängande ute för mycket. Kort sagt ge f-n i löptikarna.
  Med utmärkt högaktning
  Dina portugisiska undersotar
  Anna och Jan

 2. Anna skriver:

  Jaha, då har jag alltså, snart 52 år gammal, upphöjts till kaffeflicka… Tack Tage för denna tveksamma ära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s