Potatissallad med asiatiska blad

Ett sätt att äta både lite roligare med ovanliga ingredienser och mycket fräschare är att odla själv. Vi köper intressanta sorter från Runåbergs fröer som det senare blir en utmaning att laga något av.

Detta året odlar vi två sorters salladssenap (en asiatisk växt), Green Wave och Osaka Purple. Bra odlingstips om asiatiska växter hittar man i Lena Israelssons bok Odla orientaliskt.

Salladssenap smakar lite pepprigt och pepparrotsliknande. Jag klurade på egen hand ut att den borde kunna smaka bra tillsammans med sötaktiga rotgrönsaker som potatis eller rödbetor. För säkerhets skull kollade jag med damerna Bergenströms kokbok Under Valnötsträdet där de har ett helt kapitel om olika maträtter med pepparrot. De var överens med mig om att nypotatis och pepparrot gick bra ihop.

Denna potatissallad är så enkel att den går att beskriva mer eller mindre i en mening.

  1. Koka 1 kg små nypotatisar, blanda med finklippt gräslök, 1 dl olivolja, rikligt med nyskördad salladssenap samt salta och peppra.

Smakade fin-fint, både på egen hand och även tillsammans med sojakorv och senap.

Vidare kan vi meddela alla medlemmar i Tages fanclub att det senaste av det där djurets påhitt är att äta gröna blad från odlingarna. Hans favoriter är Pink Lettucy och rucola vilket vittnar om att han inte är vilken osofistikerad glupsk best som helst utan att han har en förfinad och raffinerad smak.
Detta inlägg publicerades i Recept, Sallad och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s