Bilden av den svenska sommaren

Inget är mer sommar för mig än en skål yoghurt* med bär. Just nu finns det massvis med vildhallon som Anna och Tage kalasar på när vi är på kvällspromenad. Bären på bilden bytte jag till mig av två unga entrepenörer mot två påsar eko-godis, hallonen hade växt på deras pappas odling utanför Kivik.

Skålen är en present från Anna. Hon köpte den på Capellagården när vi var på bröllopsresa och passerade Öland. Det är ett examensarbete av en för oss okänd individ som skapade detta vackra lilla mästerverk. Glasyren har en alldeles speciell lyster som får färska bär att smaka ännu godare.

I morgon får man leva på minnet av solen. Ett rysligt oväder med kuling och regn är på väg. Alla katter har funnit för gott att komma in, till och med Isa som bor utomhus i veckor just nu, ett oväderstecken så gott som något.

Då är det skönt att inte sitta inblåst i en båt. Jag tror att mitt värsta minne av svensk sommar är när vi satt inblåsta i Ringhals lilla hamn. Tro mig, det tar ungefär 10 minuter att avverka sevärdheterna i Ringhals. Sedan återstår deckarläsande, tedrickning och P1-lyssnande tills sommarstormen behagar dra vidare.

Den här gången verkar sommarstormen vara lite drygt ett dygn, sedan är det åter dags för bär och soyghurt i solen.

*Laktosprodukter är i vårt hushåll utbytta mot sådana utan, i detta fall soyghurt. Om inlägget verkar lite tankspritt så vill jag till mitt försvar framhålla att det inte är så lätt att koncentrera sig när en katt (Muffin) ligger och rullar sig fram och tillbaka på tangentbordet.
Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s