En sorts sommarvärme

Om man vill mysa i sommarvärmen idag får man göra det inomhus tillsammans med någon som kan hjälpa till med att hålla temperaturen uppe. Det är grått och regnigt, ”rått” som vi brukar säga här nere. Min mamma kallar denna sortens väderlek för ”inomhusväder” och det säger ju allt.

Moses och Viggo letade tillsammans upp en mjuk och varm plats i vår säng. Viggo var kall och våt om tassarna och stoppade listigt nog in dom under sin bäste vän Moses varma och runda mage.

De här killarna har aldrig någonsin bråkat och de sover helst nära varandra om det går. Transportboxen är Moses favoritplats nattetid (och på förmiddagarna för han är mycket morgontrött). När Viggo var liten låg de ofta där tillsammans. Men allteftersom Viggo växte blev det trångt i boxen och till slut fick Viggo sova ovanpå Moses för att de båda skulle få plats. Nu går inte ens det och Viggo tillbringar nätterna på en fäll där han kan ha ögonkontakt med Moses i transportboxen.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Katter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s