Dijonsås för laktosintoleranta

Även om man har någon födoämnesallergi eller intolerans mot ett födoämne vill man äta gott. Det finns iofs redan ett antal recept på Dijonsås, detta är ett som passar alla.

1 finhackad schalottenlök
flytande margarin eller rapsolja med smörsmak
1 dl vitt vin
1,5 dl vatten
1,5 msk fond på kapsel eller flaska
2,5 dl sojagrädde
2-3 tsk dijonsenap

  1. Stek schalottenlöken på svag värme i oljan
  2. Häll på vinet och låt koka upp, koka någon minut
  3. Häll på vatten och fond, koka upp
  4. Häll på sojagrädden, koka ihop på svag värme i minst 20 minuter
  5. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Ta dijonsenap efter tycke och smak.

Jag serverar ofta den här såsen med kokt potatis, nypotatis sommar blir så klart extra god, sallad med dressing av äppelcidervinäger och fin olivolja, inlagd gurka och qourn stekt med dragon. De där smakerna gifter sig fint med varandra och så kan man sitta och låtsas att man har basker på huvudet och inte förstår ett ord engelska.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s