Nypotatis med sommarlök, senapsfrö, kanel och gurkmeja

En enkel och mycket välsmakande rätt som passar som en av flera rätter i en indisk måltid. I detta exempel lagad med nypotatis och sommarlök, men kan även lagas vintertid med vanlig potatis och gul lök.

500 g kokt kall nypotatis skuren i kuber
3 sommarlökar skuren i mindre bitar
rapsolja
1 tsk senapsfrö
1 kanelstång
1 lagerblad
1 tsk gurkmeja

  1. Värm kryddorna och oljan tills senapsfröna börjar poppa, utan att bränna dem
  2. Sänk värmen och stek sommarlöken med kryddorna
  3. Lägg i potatisen, vänd runt, låt puttra under lock på svag värme i 15 minuter

Ät och njut!

Passar bra tillsammans med chutney och andra indiska rätter.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Huvudrätt, Recept, Smårätter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s