Ord som värmer

Förra veckan fick vi en värmande kommentar från Annette i Danmark på ett av våra gamla inlägg:

”Tusind tak for jeres fortælling om Tekla. Vores elskede cocker spaniel Manon på ni år har fået konstateret fremskredet hjertesygdom, og vi blev meget bange for, at det var slut for hende. Men hun fik ordineret Furix, Fortekor og Vetmedin, og er nu efter en uge på vej til at nyde livet igen. Tak for jeres dejlige og nyttige hjemmeside, som gjorde, at jeg fandt lidt optimisme midt i det sørgelige!”

Vi blev extra glada eftersom avsikten med inlägget var att ge hopp till andra hussar och mattar med hjärtsjuka hundar. Därför känns det bra att Manons matte hittade vår blogg. Vi hoppas innerligt att hon får njuta av sin cocker spaniel många, många dagar till!

Tekla är visserligen grå om nosen och synen börjar nog bli lite dålig, men annars är hon sig lik. Hon är fortfarande en pigg och glad hund, och mår efter omständigheterna mycket bra. Hennes hjärta tuffar än så länge på och hon orkar med lika långa promenader som tidigare. Är det bara någorlunda svalt väder så går benen som trumpinnar längs skogsstigarna och över ängarna!

Livmoderinflammationen och operationen förra våren tycks lyckligtvis inte ha försämrat hennes hälsa, snarare tvärtom. Förmodligen har hormonerna och löpen varit jobbiga för henne och därmed också ansträngande för hjärtat. För några veckor sedan minskade vi hennes Furix-dos och än så  länge verkar det fungera bra. Inga hostningar, inte ens på morgonen när hon vaknar (att hon får torrhosta när hon ätit rosjord bortser vi från…).

Tekla har nu fått njuta av en tredje sommar efter att hon drabbades av svår hjärtsvikt våren 2009. Det är mer än vi någonsin vågade hoppades på när hon var som sämst och vi är innerligt glada för varje dag vi får med denna modiga, kloka, energiska och självständiga lilla hund!

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Livet på landet och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ord som värmer

  1. Mette Grön skriver:

    Hej
    Vi har också en hund med hjärtproblem som Teklas, vet. vill efter 2 veckor avliva honom utan att sätta in Fortekor. Vi vill gi honom en chance och prova Fortekor. Vad tycker ni ? Vi är så jätte ledsna för vår älskade Albert på 4 år bara :,(

  2. Anna skriver:

    Hej Mette, jag svarar direkt till din e-postadress.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s