Pasta på skogens guld – Spagetti med kantareller, vin, spenat, grädde

Denna ljuvliga syn mötte mig när jag kom hem efter dagens dont. Anna, Tage och Tekla hade varit i skogen och hittat kantareller och trumpetsvamp. Dessa läckerheter tillreddes med lök, vin, spenat och sojagrädde. Enkelt och ljuvligt gott.

1 gul lök
1 berg kantareller och trumpetsvamp (det var nog minst 300 g)
1 dl torrt vitt vin
400 g frusen bladspenat
2,5 dl sojagrädde
spaghetti eller ännu hellre bucatini eller möjligen tagliatelle

  1. Stek den finhackade löken och den noga rensade och skurna svampen på medelhög värme
  2. Tillsätt vinet när svampen börjat vattna sig, puttra i 1 minut, tillsätt bladspenaten
  3. När spenaten smält tillsätt sojagrädden och låt puttra i 5 minuter, salta och peppra
  4. Under tiden som detta pågår, koka pastan al dente, häll av vattnet i durkslag, häll tillbaka pastan i kastrullen, blanda ned svampsåsen och låt pastan dra åt sig av pastasåsen
  5. Servera på vackra tallrikar och riv eventuellt över parmesan

En ljuvligare pastasås får man leta efter. De svampletande hundarna Tage och Tekla fick så klart vara med och provsmaka. Svansarna rakt ned och ett ivrigt smaskande tydde på att rätten uppskattades av alla flockmedlemmar.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Pasta, Recept och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pasta på skogens guld – Spagetti med kantareller, vin, spenat, grädde

  1. Juhan skriver:

    Det vattnas i munnen…. Låter himla gott… Måste prova något liknande med köpekantareller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s