Mitt liv som Katt Isa

Vaknade c:a 03:55, fann till min fasa att jag var inlåst i Fängelset. Gick en trappa ned och ställde mig utanför fångvaktarnas sovrum, jamade indignerat. En fångvaktare stapplade sömndrucket upp och släppte ut mig, fattas bara annat.

Hängde på Ängen Poängen och dödade 65 möss, 3 sorkar och en mullvad. Solen hade hunnit gå upp så jag gick och la mig på jordvärmepannan. Sov i c:a 6 timmar. Tog en runda runt gården och fann att fängelsedörren stod öppen. Gick en trappa upp på Kattvinden och åt upp all mat som fanns. Lite snålt tilltaget som vanligt, hög risk för avmagring om denna svältkur fortsätter.

Smet ut igen, den lilla rödpälsade hunden fick syn på mig, men jag hann fly iväg. Bestämde mig för att sova ute nästa natt, det var ganska fint väder.

Tre dagar och 253 döda möss senare började jag vädra regn i luften. Fängelsedörren var stängd men jag ställde mig på gården och jamade indignerat. Fattar inte varför jag inte blir insläppt direkt när jag anmäler min återkomst. Fångvaktarna borde glädja sig åt att jag återvänder frivilligt från mina permissioner.

Den stora brun och vita hunden stod och glodde i dörröppningen, jag tvekade ett tag om jag skulle passera hans urindoftande, leriga kroppshydda men bestämde mig till slut för att andas genom munnen och snabbt smita upp på Kattvinden. En fångvaktare kom upp och gav mig kattgodis och strök mig över ryggen. Den där människan verkade glädja sig åt min återkomst och jag gick motvilligt med på att spinna lite av välbehag.

Återvände till min vanliga sovplats, en röd designfåtölj, en gång importerad från Italien, en passande sovplats för en prinsessa av blodet. Ett på det hela taget rätt ok liv.

Detta inlägg publicerades i Djur, Katter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s