Räddad ur odjurens grymma gap

När jag var uppe på stallvinden och snickrade hördes plötsligt några hjärtskärande pip på hjälp. Det lät inte riktigt som en katt, men jag rusade ned för att kolla vad som stod på.

De två herrarna på bilden, Moses och Viggo, hade hittat en liten harpalt som de lekte med. Det blev en ganska snabb transport in till husarrest i sovrummet. De såg lite förvånade ut men fann sig i situationen och la sig att sova i Teklas hundsäng respektive på vårt överkast.

Harpalten levde men var enormt rädd och gömde sig i lavendelhäcken. Jag lämnade den i förhoppningen att dess mamma skulle komma och hämta den. Vid snickringens slut hittade jag Muffin på trädgårdsbordet. Huset öppnades, ut strömmade hundar och katter utsläppta ur husarresten. Plötsligt började Muffin intressera sig för lavendelhäcken på ett sätt som hon inte brukar. Kvar låg harpalten, blickstilla och spelade död. Tre katter och två hundar på en innergård med små chanser att fly, nä det var inget bra för en liten harpalt.

Nu fick den följa med in pannrummet för att få tillfälligt skydd. Allt verkade helt på den lilla mjuka, varma kroppen och den började röra på sig igen när den var i säkerhet. Man ska inte ta hand om övergivna djurungar, helst lämna dem där man hittar dem. Tydligen ska man sätta tillbaks dem där man hittade dem i skymningen det är då föräldrarna kommer tillbaks och letar efter dem.

Som genom ett underverk kom först Muffin och Viggo och gick in i huset, sedan dök såväl Moses som dödsprinsessan Isa (verkligen ett olämpligt sällskap för harpaltar) upp och slank in i huset. Harpalten fick följa med upp i bokbacken och fick hoppa in i skydd bakom några unga avenbokar.

Nu ber vi till de lokala skyddsmakterna samt håller tummarna för att mamman ska hitta den och ta med den till en mer skyddad plats.

Detta inlägg publicerades i Djur, Katter, Vilda djur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s