Vilken söt hund

Tekla i morgonsolenÅh, vilken söt hund! Ja det är en kommentar vi ofta fått höra om Tekla genom åren. Och visst, hon kan se helt bedårande ut när hon har lust. Men hennes matvanor…

I morse på promenaden lyckades hon nappa åt sig en rejäl bit hästskit. Hon är speciellt alert med att passa på om hon ser att jag är ouppmärksam. Jag hyste en from förhoppning om att det onämnbara skulle vara svalt tills vi kom hem, men icke.

När vi väl var i badrummet för att torka tassar öppnar Tekla munnen och tömmer alla sina godsaker på badrumsmattan i förhoppning om ett byte mot badrumsgodis. Stön! Jag hade verkligen ingen extra tid för städning av badrum och tvätt av badrumsmattor för att inte tala om desinficering av händer.

På lunchen tyckte jag att Tage och Tekla borde aktiveras lite så att de inte bara satt och tiggde mackor av mig. Sagt och gjort, vi tog en tur runt trädgården. På baksidan började Tekla böka vid en odlingslåda, förmodligen död mus. Tage ville vara med och dela. Då uppstod ett gruff som slutade med att jag drog bort Tage, han är trots allt större. Tekla fick sig en tillsägelse om att ge fan i döda möss. Varvid Tage omedelbart uppsökte en annan död sork och skulle till att börja gnugga nacken i dess kadaver. Ett tämligen irriterat rytande från mig avbröt operationen.

Tre sekunder senare var alla lika glada igen. Tekla framhöll att hon inte kände till någon regel som sa att man skulle dela på döda möss med andra flockmedlemmar. Om det var så att man bara fick förse sig med hälften, skulle hon omedelbart kräkas upp den hälft som inte tillhörde henne. På frågan om hon kände till någon regel om att äta hästskit svarade hon att reglerna var lite otydliga så därför var det bättre att förse sig när tillfälle gavs.

Skam den som ger sig, på eftermiddagspromenaden var jag åter disträ. Vilket betydde att morgonens regelverk angående ätande av hästskit var som bortblåst och så var smaskandet åter igång.

Vilken söt hund du har! Jo, jo, pussas inte med henne och försök inte ta något från henne, så är nog hon allt bra söt.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Livet på landet och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s