Möte i mörkret

– Vi har inte en katt efter oss? frågade Anna. – Omöjligt, Moses var i sovrummet, Viggo på vinden och Muffin låg och gonade sig i soffan när vi gick ut. Vi är alltid extra försiktiga när vi går ut på kvällspromenad så att vi inte ska få Muffin med oss. Den turen behöver gå tur och retur till byn för Teklas skull och det är lite för långt och för snabbt för ett så litet och tankspritt djur som Muffin.

Tage fortsatte att vända och vrida på sig och bete sig allmänt underligt. Till slut 25 meter ifrån Koboden satte han sig och tvärvägrade att gå vidare. Han fick släpas motvilligt därifrån.

Då i mörkret får jag syn på två ögon. Ser man två ögon i mörkret ungefär i grishöjd vill man gärna spana en extra gång. Det förföll vara en katt som satt på gärdsgården. Anna höll Tekla och jag gick fram och lyste med pannlampan. Det visade sig vara Isa. Hon har hållit sig undan sedan i fredags förmiddag, med ett kort återseende i morse när hon låg och snusade i pannrummet. Sedan åter som uppslukad av jorden.

Isa, normalt skygg, avståndstagande och mer än lovligt reserverad mot hundarna, kom nu glatt fram och strök sig mot mina ben samt nospussade Tage. Man får förmoda att det var mörkret som plötsligt förvandlade Tage till ett pussobjekt.

Hur skulle vi nu få hem detta djur?

Inga problem, hon skuttade glatt med hela vägen hem, sprang till och med i förväg ibland och ägnade sig inte åt Muffins ovanor med att slarva bort sig och springa och jama. Nix, det var raka vägen hem, glad som en lärka och vi tackar för att det inte kom några bilar.

Hela flocken samlad under ett och samma tak, matskålarna tömda, alla mätta, belåtna och torra, nu återstår bara en skön natts sömn.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s