Är det något man ska ta hänsyn till ifall man är vegetarian?

GrönsakerBloggens statistik och sökorden som leder till oss är en ständig källa till förnöjelse. Förutom frågan ”kan en katt ha överskottsenergi?” (svar ja, men inte våra sömntutor), har någon ställt frågan i rubriken.

Det skämtsamma svaret är; undvik kött- och fiskdiskarna i affären och besök mjölk- och ostdiskarna så sällan som möjligt.

Jag får förmoda att bakom frågan ligger en undran om det är någon typ av näring man missar om man är vegetarian. Nej, egentligen inte. Veganer kan behöva ta vitamintabletter med B12, men det är också det enda.

Näringslära är väldigt enkel. Ät mycket frukt och grönsaker så minskar du sannolikheten för att drabbas av någon av de stora dräparna. Rör på dig så bränner du fett. Ät dig mätt. Var inte rädd för långsamma kolhydrater. Undvik däremot socker, läsk, alkohol, skräpmat och industrimat. Lider du av proteinångest finns det tröst i ”Men vad äter ni?”.

Däremot ska du göra det lustfyllt att äta mat, laga slow food och ät den tillsammans med någon eller några du tycker om. Se tipsen i ”Vägen till bättre mat”.

Kära bloggbesökare, lycka till med ditt nya vegetariska liv, välkommen i gänget.

Detta inlägg publicerades i Matfilosofi, Recept och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s