Dogged around

Hej alla mina fans därute, det är jag Tage som skriver idag (dikterat för min spökskrivare).

Som hund vill man gärna vara social och bidra med sin närvaro i flocken. Det är inte så lätt alla gånger, ibland är det så illa att det engelska uttrycket dogged around är det enda som kan beskriva det.

Allt jag ville var att vara nära Jens. Han hade en svår stund idag på eftermiddagen när han satte upp takpanel. Han började med att sucka, stöna och pusta och säga oj oj oj. Själv började jag med att undersöka lite nymålad takpanel genom att gå på den med mina höstsmutsiga tassar.

Tror ni Jens blev tacksam? Nej, den sura människan börjar omedelbart säga nej och du kan lägga dig där, pekandes på en plats som verkligen inte var bra för en hund. Vad gör väl det om det är lite tassavtryck i taket? Han kan bara förklara det med att jag är en Spider Spaniel som kan gå i tak. Lite fantasi måste man kräva även av de värsta torrbollarna.

När han vände ryggen till hittade jag lite annan nymålad takpanel. Den hade han inte sagt något om. Där la jag mig tillrätta för att vara nära men ändå ur vägen. Tror ni att han visade minsta tacksamhet för min omtänksamhet? Nej den sura människan satte igång igen med att säga nej och peka på en hård och ogästvänlig plats som tydligen skulle duga åt en hund.

För att vara ur vägen gick jag iväg till skålen med kattmat. Nu hör jag en duns när Jens slänger sina verktyg och kommer rusande. Jag hade inte ens börjat äta, bara luktat lite. Ändå kördes jag bryskt tillbaka in i förrådet.

Nu la jag mig vid hans fötter, normalt brukar han gilla det. Men det visade sig att han skulle dra stegar fram och tillbaka precis där jag valt att vila mig. Svårt att få någon lugn och ro när man är utsatt för ett sådant beteende.

Nåja, jag är inte långsint utan låg där tålmodigt och lyssnade på hans muttrande, svordomar och suckar. Om han nu inte gillar att sätta upp takpanel, varför gör han det då?

Men sen gick vi och fikade, jag och Tekla delade ett par mackor med honom och så lekte vi busleken i trädgården. Så till slut blev det en rätt bra eftermiddag i alla fall.

Detta inlägg publicerades i Byggnadsvård, Hundar och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dogged around

  1. Stackars dig Tage som har en sådan oförstående människa.
    /Anna

  2. catdogs skriver:

    Men tassavtryck i taket är väl kul?
    En gåta till efterkommande hemmansägare
    om inte annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s