Adventsstorm

Detta är en bild av livet på landet. Och då syftar jag inte på dunken med Gysinges linoljesåpa till höger. Hinkarna är inte ett tecken på städmani, det är fyllda med vatten, fall i fall strömmen går.

Vi klarar oss med allt utom vatten om strömmen går. Vi kan tända värmeljus, lysa med pannlamport, elda i spisen och laga mat på den, låta bli att öppna frysen i onödan, men försvinner elen stannar vattenpumpen och vatten det klarar vi oss inte utan.

Vi har det lättare på östra sidan av Skåne i kväll, på västkusten blåser det upp till orkan och är översvämmningar. Anna följer strömavbrotten på kartan som ser ut som om de marscherar i vår riktning. Ett träd blåste ned över staketet, det är nedsågat och staplat. Det blir förmodligen ett par till att såga upp i veckan.

Djuren är oroliga, Isa rymde ut, men kom på att det nog var tryggare inomhus i alla fall. Tekla skäller åt de värsta byarna, Muffin är på sitt värsta humör och gnabbas med hundarna.

Nåväl, vi är alla under ett och samma tak, uppkrupna i soffan med lämpligt djur, en kopp te och i väntan på att stormen ska bedarra.

Detta inlägg publicerades i Livet på landet och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Adventsstorm

 1. Jens, vi tror att du innerst inne njuter av ovädret. Du bara väntar bara på att få starta din nya glänsande, vackra, och kraftfulla snöslunga. För du har väl köpt en?
  Jan och Anna

 2. catdogs skriver:

  Sådär såg det ut hos oss också igår!
  För en gångs skull förberedda.
  Strömmen försvann också, mycket riktigt.
  Men kom tillbaks efter en halvtimme.
  Precis när vi fått igång brasan i öppna spisen och
  bänkat oss där med våra djur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s