Djurholt: Vi måste ta nya tag

Kattrater! Tack för ert förtroende att låta mig få fortsätta leda Kattdemokratiska partiet trots elaka skriverier om att jag delat kattbur med Moses på kattparlamentets bekostnad.

Nu måste vi ta nya tag och visa att vi har en egen politik och inte bara tycker att Kattokratiska Samlingspartiet är dumma och dåliga. Jag, Viggo Djurholt är er ledare. Ni har valt mig för att jag är omtyckt av alla på gården och har mest hår i ansiktet. Under de senaste sju månaderna har jag gått igenom svåra prövningar som att bli fräst åt av Muffin och jagad av Tage och Tekla. Jag lovar er att jag ska bli en bättre ledare.

Vad vill vi då i Kattdemokraterna? Jo, för det första måste det bli ett stopp på att hundarna få springa efter oss eller ännu värre äta upp maten i våra matskålar. Man kan inte bara säga som kattokraterna att det är upp till den enskilde att lösa. Vi kattdemokrater tycker att sådana problem ska lösas gemensamt.

Katter från andra gårdar är välkomna om det är synd om dem och de ska bo i stallet. Vi är inte så inskränkta som Gårdskatternas förbund som vill jaga bort dem direkt, även om de har en poäng i fråga om Gangstern. Vi kan inte heller acceptera kattokraternas inställning att de är välkomna om de kommer hit och jagar möss. Vad skall då hända med arbetstillfällena för våra medlemmar? Nej, låt dem bo i stallet, förbjud dem att jaga möss och höj skatten för kattokraterna.

Vidare vill vi verka för att det ska införas svängdörrar här på gården så att vi katter kan komma och gå som vi vill. Dessa måste konstrueras så att hundar inte kan passera. Det ska finnas många sköna sovplatser och hundarna ska inte få köra bort oss vare sig från soffor, sängar eller fåtöljer.

Vi motsätter oss bestämt Trist-katternas tråkiga syn på vem man kan få dela säng med. Om jag vill sova ihop med min killkompis tycker jag inte att de sippa Tristkatterna ska ha någon synpunkt på detta, det är den naturligaste sak i världen.

Säg nej till vinstintressen på katthem. Våra mest utsatta kamrater ska ha den bästa tänkbara vård, mat och sovplatser som går att uppbringa.

Slutligen vill jag framhålla att vi har en lysande framtid framför oss, låt oss tillsammans jama upp i Kattionalen!

Detta inlägg publicerades i Katter och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Djurholt: Vi måste ta nya tag

 1. catdogs skriver:

  Hej! Bruno från catdogs här!
  Ja, du Djurholt! Du är nog en reko kisse,
  men eftersom dina kompisar muckar med dig så vet man inte riktigt
  vem som bestämmer hos er, och då är man rädd att det blir det gamla
  vanliga, dvs. att man jämkar nedåt!
  Och det gillar inte vi Siameser, eftersom vi inte rår för att vi är vackrast
  och klokast av alla katter. Dessutom trivs vi inte i stallen, utan föredrar
  elegans och stil, typ herrgårdar och fina salonger.
  Du skulle kunna lura somliga av oss om du hade Maja Gräddnos vid din
  sida, men din ”kulbo” ertappades ju först vid någon annans gräddskål!
  Visserligen har du förlåtit det, men vi Siameser gillar inte sådant.
  Vi vill inte ha ”stalldoft” i våra salonger och jag måste säga att era vulgära
  bataljer i media ger en unken doft av skämd sill,
  så fjärran från vad vi är vana vid…

 2. Jag önskar att du inte hade berättat att du är vald till ledare för att du har mest hår i ansiktet. Nu tror Jan att han ska bli vald till ledare här. Men det blir inget av med det.
  /Anna

 3. Cleo & Monza skriver:

  Vi, Cleo och Monza, anser att man inte skall släppa in slapptaskar som äter ens mat. Hundar är inget problem, det räcker med ett snabbt vift med en tasse med utfällda vassa precisionsinstrument för att mota detta. Nä, problemet är dessa förslagna snyltare som smyger sig in (speciellt NIsse) när vi är ute och genomför vårt dagliga arbete och vill snylta på det som serverats oss och dessutom framhärdar att de minsann också skall äta av vår mat. Detta frammanar vissa latenta aggressioner från oss, eftersom vi är själviska individer och vill hålla hårt på det som rätteligen tillhör oss, dvs det som har blivit serverat enkom för vår skull.

  Vi anser att ”grispolitiken” (ref Eric Blair/George Orwell ”Animal Farm”) som Djurholt förespråkar är förkastlig och bör undvikas då den gett upphov till dagens situation där siameserna anser sig vara finare än oss hårt arbetande huskatter samt även anser sig ha rätt att vara det. Siameser göre sig icke besvär hemma hos oss, de motas vid grinden lika effektivt som hundarna trots en del utdragna förhandlingar… Vi vill behålla så mycket som möjligt av den mat som serverats oss, men kan tänka oss att dela med oss om en utmärglad kattunge kommer på tillfälligt besök.

  Så tänker vi vanliga katter.

 4. catdogs skriver:

  Hej! Kalle från catdogs här! (en av rödingarna)

  Jag tycker att Bruno och hans gelikar är rätt så harmlösa egentligen.
  Men de får absolut inte bli för många!
  Kruxet är att de har Bill & Bull vid sin sida och därmed majoritet.
  En Siames känner man alltid igen, trippandes med nosen i vädret, blå
  halvslutna ögon och krökt överläpp.
  Det enda som verkligen intresserar Siameser är deras stamtavla!
  Då tycker jag att det är värre med stallkatter som innerst inne vill vara
  Siames, men utger sig för att vara en ”stallis”
  Se på den förre ledaren för stallisar!
  Han låtsas nu vara en Siames på sin herrgård i Sörmland!
  Nej du Djurholt, trots hår i ansiktet, tycker i allafall jag , att du kunde vara
  lite ”rödare”…..

 5. Tage skriver:

  Hej på er alla katter! Ni verkar tänka alldeles för mycket på det där som kallas politik. Helt plötsligt pratar ni inte om annat. Har ni inga riktiga intressen? Jag menar sådana meningsfulla sysslor som att spåra löptikar, tävla med Jens om vem som kan snarka högst eller spela Led Zeppelin-covers på pipleksakerna. Ja, ärligt talat så har jag slutat med det sista för Anna blev så förbannad att hon kastade ut min bästa pipleksak i Rolfs skog.

  Jag bara säger en sak och det kanske är lite politiskt: Isa är ingen sån tjej som snyltar i andras matskålar – hon kan försörja sej själv och resten av vår flock också om det kniper. Och nu har hon och Muffin gått ihop med Tekla i en slags klubb som kallas feministiskt husdjursinitiativ. Ja, det låter verkligen både dumt och onödigt men Viggo verkar vara lite stukad av det hela och det är rätt åt honom för han har varit alldeles för dryg sista tiden.

 6. Cleo & Monza skriver:

  @Tage

  Du är hund, du har liksom inte förstått det viktiga i livet – självständighet, att inte alltid lyda husse eller bli lurad till att göra vad som helst för att bara för att någon säger åt en vad som är rätt att göra. Man måste kunna tänka själv också och ta egna initiativ. Man har ju också arbete att utföra som t ex patrullera av området, se till att obehöriga inte kommer nära staketet samt allmän spaning på tillvaron och dess tillstånd. Vila och rekreation är också viktiga ingredienser i livets kryddblandning.

  Visst kan även vi katter praktisera musikaliska verk och t ex försöka ljuda introt till ”Up around the bend”, eller ev något mer BB King-aktigt eller annat när terassdörren är stängd och vi vill vara på andra sidan om den (kvittar vilken sida) och ibland blir det även lite Zeppelinfeel över det med lite mer utdragna vrål á la Plant – men det är mest när vi diskuterar med ”Viggo-typer” (eller ”siameser”).

  Vi har grannar som hittar sin egen skål med mat, det är bara vissa som inte begriper sig på gränserna eller så tycker de att vår mat är godare…. Ibland hittar vi egen mat som vi tar med hem till husse och visar upp, så att han kan se att även vi bidrager till hushållet genom hårt arbete, men husse brukar ta dem och antingen släppa loss dem om de rör sig eller gräva ner dem om de är orörliga och slappa. Vi fattar inte riktigt varför vårt arbete inte uppskattas fullt ut… Men människor är väl lika ointelligenta som hundar…

  Vi är båda feminister och har inga problem med att sätta åt puffiga pompösa posörer av den andra dryga sorten som ibland struttar omkring i kvarteret och tror de är attraktiva, populära, bättre eller nåt…

  Way to go, Tekla & Muffin!!!

  Nä, nu är det dags att jaga laserpekarpricken så vi har inte tid längre.

 7. Viggo skriver:

  Har precis fått resultatet av den senaste opinionsundersökningen här på gården. Och ärligt talat så var det var ju inget vidare smickrande för mej, Viggo Djurholt:

  62,5 % röstade på FHI (Femistiskt Husdjursinitiativ även känt som Alfahonornas Hämnd). Misstänker starkt att Moses röstade på dom eftersom han är så svag för Isa och Tage också för han har ju ingen egen vilja och gör alltid som Tekla säger.

  25 % röstade på mej Viggo (en var jag själv och den andre var nog Jens – han brukar alltid ställa upp när man behöver stöd). Sämsta siffrorna i historien. Jag har inte nått fram med mitt budskap.

  12,5 % har inte röstat alls. Det är väl Anna som struntar i samhällsutvecklingen och bara surfar på stickbloggar.

  Kanske dags för mej, Viggo, att lämna politiken och skaffa ett riktigt arbete?

 8. Cleo & Monza skriver:

  Viggo, du behöver inte vara besviken över resultatet av omröstningen, vi katter är ju bossar över hundar oavsett politik. Konkurrensen om ledarskapet visar bara att du kanske inte är den rätta ledaren inom hushållet, utan kanske Isa skall respekteras. Det är samma problem som den där ”kulbon” har inom människosläktet – förtroende för ledarskapet.

  T o m Cesar Milan (”Mannen som talar med hundar”) har ju sagt att katter står högre i rang och är utmärkta hunduppfostrare eftersom vi visar de stackarna vem som bestämmer och hundar är för viljelösa avseende motstånd mot ledarskap. Så starka ledare i hushållet behövs, jobba lite på det så kanske du kommer tillbaks till över 30% vid nästa undersökning….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s