Broccoli con olio, limone, aglio e fagliole – Broccolisallad med bönor och dressing av olja, citron och vitlök

En enkel och otroligt god sallad som passar bra till pasta, som anti-pasti eller som contorni.

2 små eller ett stort broccolihuvud
Saften av 1/2 citron (mät i dl-mått)
Dubbelt så mycket väldigt god ofiltrerad olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk cannelini-bönor

  1. Skär broccolin i vackra bitar, ångkoka den i 5 minuter, den ska vara fräsch och al dente
  2. Under tiden, pressa citronen (mät), blanda med dubbla mängden ofiltrerad olivolja (typ 1/2 dl citronsaft, 1 dl olivolja), pressa i en vitlöksklyfta, rör om
  3. Vänd ned de sköljda bönorna, låt marineras någon minut
  4. Blanda i den avrunna broccolin, flingsalta

Det här är en enkel sallad vars ljuvlighet svårligen kan beskrivas i text.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Förrätter, Recept, Sallad. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s