Kattfajt

Ibland är man som en härold vid ett europeiskt hov. Jag syftar då på vårt ständiga bekymmer med att hålla reda på vilka katter som är inne och ute. När jag släpper in någon av dem, annonserar jag detta med klar och tydlig stämma:

– Muffin, Alla Katters Moder
– Moses, Prins av Egypten
– Viggo, partiledare för Kattdemokraterna
– Isa, Mössens Dödsgudinna

Ibland smiter någon ut när någon annan går in. Och så kanske en hund passar på att rusa ut för att kolla vad katterna har för sig eller om det kommit in en älg i trädgården som ska jagas bort.

En slags arabisk vår tycks pågå bland katterna. Viggo, något av en usurpator tycks ha tröttnat på Muffins diktatur. När Muffin tar Viggo i upptuktelse, honom till näpst, androm till varnagel, kommer Moses till undsättning och hjälper till att jaga bort henne. Ingen ger sig på hans kompis. Isa lägger sig inte i, men leker ibland så hårdhänt med Muffin att hon börjar fräsa och säga till.

Det kan då tyckas som om Muffin har det lite tufft, med Isa som leker hårdhänt och Viggo och Moses som mopsar sig. Moses har till och med lyckats köra bort henne från hennes älskade korgstol.

Men vad de inte räknat med är stödtrupperna i form av Tekla och Tage. Tekla tål till att börja med inte djur som kaxar sig, vare sig det är en mini-schnauser, doberman, älg eller en katt. Så när Viggo kommer med svansen stöddigt i vädret rusar gårdspolisen fram och säger till. Då är det bara för Viggo att fly upp på kattvinden.

Tage som tagit Muffin under sina vingars beskydd, tål ännu mindre att någon muckar med Muffin. Han och Tekla kanske pestar henne efter eget tycke och smak, men Gud nåde den utomstående som hotar Muffin. Huvudet åker ned, ryggen upp, svansen åker ned och blicken blir svart. Moses kommer snabbt på att han har något annat ärende.

Muffin rullar belåtet runt i korgstolen, tar nådigt emot en puss av Tage och sitter säkert kvar på tronen.

Sensmoral; Varje diktator bör utrusta sig med trogna stödtrupper. Helst lite biffigare typer, obrottsligt trogna.

Anna brukar fråga; Dom som inte har djur, vad skrattar dom åt?
Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kattfajt

  1. Emma skriver:

    Och jag svarar; Dom skrattar åt sina barn. Men dom som har varken djur eller barn, dom är det synd om, om dom inte har andras djur eller barn att skratta åt…
    Det är tur att ni har en blogg som rapporterar om era djurs upptåg, det är nog det jag saknar mest från att jobba vägg i vägg med Anna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s