Oväntat

För fyra-fem år sedan satte jag våriris-knölar vid husets södra gavel, men granskogen skuggade för mycket och några blommor blev det aldrig. Vi tog ner granskogen vintern 2010/2011 och nu börjar det hända oväntade saker kring vårt hus.

Igår såg jag att Viggo undersökte något invid husväggen. Det visade sig vara mina irisar som äntligen blommar! Sorten heter ‘Katharine Hodgkin’, en skönhet som man ska uppleva på nära håll (mina bilder gör henne inte rättvisa, titta hellre här).

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Djur, Katter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oväntat

  1. Märit skriver:

    Trevligt med dessa våririsar.
    Har också haft Katherine Hodkin, men de har gått ut.
    Några knölar som hamnat i komposten blommar fortfarande, vilket får mig att undra om de vill ha mera näring än jag tillförde dem.

  2. Sonja Eliasson skriver:

    Vilka fina blommor! Och vilka fina djur du har hemma. Jag hoppas att allt är bra med dig Anna! Jag har försökt sms:a dig ett par gånger men får tillbaka att meddelandena inte når fram. Jag har kanske fel nummer. Många vårhälsningar från Sonja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s