En riktig gammeldansk

Det blommar för fullt här just nu. Pelargonerna sköt fart tidigt i år, och även de mer kinkiga sorterna prunkar.

Simonelle har mycket vackra ”fluffiga” blommor i stora klasar och ett tätt och närmast graciöst växtsätt. Sorten är dansk, med ursprung i staden Sandbjerg, och det sägs att den är mer än 80 år gammal. I likhet med många andra äldre sorter är den tålig och den tycks kunna överleva det mesta. Min planta övervintrade i det mörka fönstret i vårt varma pannrum och såg ganska risig ut när jag plockade in den i köksfönstret i mars. Nu är den full av utslagna blommor och det kommer hela tiden nya knoppar.

Enligt blogg-statistiken har det här inlägget haft massor av besökare. Det verkar som om de flesta hamnat här i hopp om att få läsa om den gammeldansk som finns på flaska. 

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Pelargoner och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s