Guldkorn i höstens bokflod

Jag tog en förhandstitt på några av de stora svenska förlagens höstutgivning och hittade tre riktiga guldkorn, tre böcker som jag bara måste ha!

I juni 2010 skrev jag ett mycket entusiastiskt blogginlägg om Anna-Karin Lundbergs projekt Kajsa Sticks. Eftersom jag är intresserad av medeltida kyrkomålningar är det kanske inte så konstigt att jag föll för Anna-Karins fantastiska modeller. Redan för två år sedan hoppades jag på en bok, och i september utkommer den.

I oktober kommer Helga Isagers bok Finstickat att finnas i bokhandeln. Jag har redan de flesta av Helgas böcker och häften, men ser ändå fram mot boken. Det är alltid roligt att se gamla favoriter i nya garner och nya färger, och att döma av omslaget blir det en mycket vacker bok med inspirerande foton.

Sist men inte minst ser jag fram mot en ny bok av Nils Uddenberg. Vi tycker om hans populärvetenskapliga böcker och jag tror att Gubbe och katt blir årets julklappsbok till Jens.

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Böcker, Stickböcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s