Hommage à Baka

I dessa bistra LCHF-tider när det är skottpengar på kolhydrater är det skönt att det finns en liten bit befriat territorium kvar till vilket de fettälskande horderna inte nått. Nämligen tidningen Baka.

Vi är tidiga fan av Baka, köpte första numret och la upp ett stort glädjeflin. På grund av mina allergier kan jag inte äta mer än kanske var femte recept i tidningen, men bara att läsa om alla smaskiga bröd och bakelser får mig att sucka av välbehag*.

Bakas redaktion saknar i princip alla former av skamkänslor inför att äta gott och har inga som helst hämningar inför att tillfredsställa sina njutningsbehov med hjälp av socker, frukt och mjöl. Det är den ogenerade hyllningen till allt som är smaskigt som gör tidningen Baka till ett sådant ljus i mörkret. De låtsas inte ens att det man äter borde vara nyttigt för att ha ett berättigande.

Och de håller inte på och suckar och beklagar sig sida upp och sida ned över risken att bli tjock eller skyller övervikt på smörgåsen. I ett kåseri var det en konditor som talade klarspråk: Ut och rör på dig, så kan du äta lite kakor efteråt.

Jag har bara en sak att säga till Bakas redaktion: Right on Sister!

*Jag går inte kaklös genom livet. Anna är duktigt på att göra om recepten så att de inte innehåller ägg eller nötter.
Detta inlägg publicerades i Tidningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s