Midsommartips

Vi vill gärna dela med oss av några tips för ett lyckat midsommarfirande. Det första är att välja en vacker plats att fira midsommar på. Gärna en med prästkragar som skapar en sommaraktig och fin känsla.

Det andra tipset är att vila upp sig inför kvällens festligheter så att man orkar vara uppe hela natten. Viggo föregår med gott exempel.

Det tredje tipset är att välja bra musik till festen. Vi rekommenderar i år Just like Eddie med Heinz Burt (Ritchie Blackmore spelar gitarr). Alla klarar av att yla med i refrängen och stampa takten, vi lovar. Höjer garanterat stämningen*.

Det fjärde tipset är att klä sig varmt. Man vet aldrig vad det blir för väder, den här bilden är från midsommarafton 2007. Mössa, halsduk, en varm lopikofta och två pälsklädda vänner närmast kroppen är obligatoriska.

Sen är det inte fel att äta något gott. Vi äter nästan alltid Sparris på en bädd av nypotatis. I år ska jag vara lite äventyrlig och prova att göra jordgubbstårta.

Till sist önskar vi alla våra trogna läsare en riktigt skön och trevlig midsommar.

*Anna hittade den här låten på YouTube efter att vi hört den i en gammal Wim Wenders-film King of the Road där huvudpersonerna sitter i en lastbil och sjunger den. Heinz Burt föddes i t Tyskland men flyttade till England som barn. Han ingick i producenten Joe Meeks stall av artister där även Outlaws där Ritchie Blackmore spelade gitarr ingick. Därav detta märkliga nedslag i musikhistorien.
Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Midsommartips

  1. catdogs skriver:

    Glad midsommar på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s