Tårtbotten utan ägg, smör eller mjölk

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält 75 g margarin i en kastrull, tillsätt 3 dl sojamjölk när margarinet smält och blanda.
  3. Smörj en rund kakform med löstagbar kant med margarin, strö över ströbröd.
  4. Blanda 4,5 dl vetemjöl, 3 dl socker och 3 teskedar bakpulver i en skål.
  5. Tillsätt margarinet och sojamjölken till de torra ingredienserna och rör om så de blandar sig väl.
  6. Häll upp i kakformen och grädda i ugnen i c:a 40-45 minuter.
  7. Ta ut, låt svalna, skär i två halvor med en vass kniv och lirka loss. Nu är det dags för tårtmakandet.
Säga vad man vill, någon hälsokost är inte detta med en kombination av mjöl, socker och margarin. Fast det är gott och det är ju huvudsaken. Man måste unna sig litta.
Detta inlägg publicerades i Efterrätter, Recept och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s