Sommarregn

Sommarregn är underskattat. Tänk vad skönt med en dag när man bara kan sitta i soffan och klappa sina djur, läsa en god bok (Anthony Beevor; The Second World War), dricka te, äta rester av spenatpasta och jordgubbstårta istället för att gräva, flisa, såga, klippa eller göra något annat fettförbrännande.

Samtliga djur är inne och vägrar gå ut, till och med Isa är hemma. Isa är ett ständigt mysterium. På midsommarafton bekymrade vi oss lite för var hon kunde hålla hus. Plötsligt jamar det irriterat i hallen. Där står Isa. Ingen hade släppt in henne, fönster och dörrar hade varit stängda i ett par timmar. Ut på något kattärende. Hej då, hoppas vi ses igenom inom en vecka.

Framåt kvällen när hela bandet behagat lämna sina pauluner och är ute hörs det plötsligt en duns från vinden. I gamla hus ska man inte alltid fundera över alla ljuds ursprung, man sover bättre då, men detta ljuds ursprung var mycket uppenbart en livs levande katt. Jag springer upp på vinden och letar, ingen katt. Hmm. Nere i sovrummet ligger Isa på en garnkorg, vilket inte är hennes vana. Hon har något sätt att smyga in och ut för att inte tala om förmågan att ljudlöst uppehålla sig i huset utan att vi märker henne.

Nåväl, en kopp te ackompanjerat av sommarregn och en god bok, det är boten mot grubblerier över livets och katternas mysterier.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Katter, Livet på landet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s