Melanzane arrostite lentamente – Långsamt ugnstekt aubergine

Denna aubergine får sin ljuvliga smak av att svettas i olivolja i ugnen på 100 grader i 4 timmar.

  1. Skär en stor aubergine i 2 cm stora kuber, salta, lägg på hushållspapper i 20 minuter, torka av
  2. Lägg aubergine-kuberna i en liten ugnsform, häll över 2 dl olivolja, vänd runt
  3. Låt stå i ugnen i 100 grader i 4 timmar, titta till dem efter första halvtimmen och vänd runt så att inte de överst står och torkar ut. Auberginen ska liksom bada i olja.

Denna rätt passar som anti-pasti (förrätt) eller contorni (tillbehör) till en huvudrätt. Dessa milda ljuvlighet är obeskrivbart skön. Jag serverade den med en krämig tomatsås (Salsa di pomodori) och en risotto med vita bönor och färsk spenat.

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Recept, Smårätter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s