Vadå försvunnen?

Att Isa är försvunnen ett par dagar är mer regel än undantag. Men när vi vaknade i fredags och Viggo inte syntes till, då började pannorna rynkas.

Viggo lever i och för sig efter rock n’ roll-devisen ”Sleep all day, party all night”, men hans glada jamande brukar alltid höras på morgonen när Tekla tar sin morgontur i trädgården. Hela dagen sprang vi och ropade efter honom, letade i stallet, på ängarna, i skogen och upp och ned längs vägen. Även Moses, hans bäste vän, verkade gå och leta efter honom.

Framåt femtiden skred ett gäspande och ludet djur ut från förrådet där han legat och sovit på ett hemligt ställe, totalt obekymrad om att vi sprungit och kallat på honom hela dagen. Själv var han mycket undrande över varför han fick en tämligen svart blick av Anna när han skuttade ut genom dörren.

På vägen tillbaka från kvällens hundpromenad kom ett litet djur med högburen tvättbjörnssvans oss till mötes i mörkret. Ett glatt trumpetande purr-purr-purr, som är det speciella Maine Coon-lätet, avslöjade att det var Viggo som närmade sig. Hälsa på Tage, pussa Tekla på nosen, bli upplyft och hemburen, förnöjt spinnande. Slutet gott, allting gott.

Detta inlägg publicerades i Djur, Katter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vadå försvunnen?

  1. Ingrid skriver:

    Tack för det ni skrivit om er cocker spaniels hjärtproblem. Vår Annie också cocker spaniel åkte in i fredags, från frisk hund till svår hjärtsvikt. Jag har bara läst elände och åter elände på nätet men era ord gav mig lite hopp. Vi har fått 5 olika medeciner till henne och vi ska göra allt som står i vår makt för att hon ska få finnas hos oss ännu en tid. Tack och åter tack…jag är så ledsen och bedrövad men era ord gav nytt hopp.

    Kram,
    Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s