Muffin, Sono arrivato

Varför försvinner honkatter i fyra dagar? Och vad är det som plötsligt får dem att materialisera sig just när man har gett upp allt hopp om att få se dem igen?

Jag hade precis släppt in Viggo genom dörren. In hoppar Muffin genom det öppna sovrumsfönstret. Duns. Fräs. Viggo behövde sig tydligen en åthutning eftersom ingen hade skött om den detaljen på de senaste fyra dygnen.

Viggo stirrade oberörd tillbaka med ”och vem fan är du?”-blicken. Lite frukost satt tydligen fint för den återvändande modern till nästan alla katter. Sedan var det bara för Muffin att marschera med högburet huvud och svansen rätt upp, bort till sin stol i köket för en stärkande dags sömn.

Hennes entré påminde mig osökt om en incident vi var med om i Rom. Något trötta knatade vi tillbaks upp mot vårt hotell uppe vid Piazza della Repubblica. Utanför en biograf satt ett sällskap och petade håglöst i ett par sedan länge urdruckna espresso-koppar. Ingen sa något, alla såg bara väldigt pissed-off ut. Starten av filmen tycktes ha passerat med mer än en halvtimme.

Då vräker en vespa upp på trottoaren. Av stiger en lång man i läderjacka med ett blont hårsvall värdigt en lejonhanne på savannen. Ingen i det uttråkade sällskapet bevärdigade honom med en blick. För att ytterligare markera sin entré svepte han ut med armen och deklarerade med en emfas värdig en romersk kejsare:

– Sono arrivato! (Jag har anlänt!)

Muffins attityd stod inte denne Italiens svar på Robert Plant efter. Skillnaden var att Muffin välkomnades av sina människor med tårfylld sentimentalitet och kattgodis som hon nådigt lät sig matas med i stolen.

Jag har sagt det förut. Som kattägare måste man ha starka nerver.

Detta inlägg publicerades i Djur, Katter och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s