Sjal till Sue

Min vän Sue stickar själv men jag ville ändå göra något riktigt vackert till henne. När jag såg Sorbet visste jag direkt att det var rätt modell för Sue och dessutom ett roligt stickprojekt för mig.

Min första tanke var att sticka sjalen i kashmir men jag blev inte riktigt nöjd med resultatet när jag tvättade och spände ut mina provlappar. Det finns knappast något skönare och vackrare garn än kashmir, men här fungerade det inte fullt ut. Spetsmönstret kom inte riktigt till sin rätt och jag var också tveksam till om det tunna kashmirgarnet skulle tåla hård ”blockning”. Till slut bestämde jag mig för att använda Rialto Lace, det garn som rekommenderades i beskrivningen. Jens hjälpte mig att välja färg.

Garnet var underbart att sticka med och resultatet blev precis så skirt och lätt som jag hoppades. Jag spände ut sjalen rejält och spetsmönstret kommer verkligen till sin rätt. Nu är jag sugen på att sticka något till mig själv i samma garn, kanske en kofta eller en kortärmad tunika.

Det känns extra roligt att ge bort någonting som jag själv är så nöjd med. Nu hoppas jag bara att Sue ska få riktigt mycket användning för sjalen. Eftersom den är ganska stor fungerar den förmodligen bra också som vinterhalsduk. Den hallonrosa färgen kan säkert lysa upp den gråaste vintermorgon!

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Garn, Stickning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjal till Sue

  1. Sue Ralph skriver:

    It is a great shawl and I can’t wait to wear it, thank you for thinking of me 🙂 xx

  2. Anna skriver:

    Glad you like it and I really hope you will wear it to pieces! Sometimes I think that knitters appreciate the work put into a hand-knitted gift even more than non-knitters do.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s